Kategorier
Dalarna Folktro Gästrikland Hälsingland Historia Mord Nyheter

Historier från Hälsingland är nominerade till Stora turismpriset 2024

Vi är stolta och glada över att få berätta för er att Historier från Hälsingland är nominerade till Stora turismpriset 2024! Priset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism och i år delas det ut för 31:a gången, i år 3 december. 

Nomineringen ser vi som en bekräftelse på att vi är på rätt väg, tillsammans med alla lyssnare, läsare och övriga medaktörer. Detta är något som skapas tillsammans oavsett ålder och kön, ständigt under utveckling. 
Vi vill att varje berättarkväll och poddavsnitt ska locka lyssnare till att vilja lära sig mer om vårt spännande både materiellt och immateriella kulturarv, och om möjligt besöka alla fantastiska platser vi har i vår omgivning.
Att få representerar Gävleborgs besöksnäring nationellt är helt fantastiskt. 

Såhär skriver Tillväxtverket på sin hemsida: 

Historier från Hälsingland har genom sin innovativa användning av digitala podcasts och streamade livesändningar spridit intresset för Gävleborgs läns kulturarv. På ett nytänkande sätt har de nått en bredare publik och gjort länets traditionella berättelser relevanta för en modern tid.

Foto: Helsingelind fotografi.

Historier från Hälsingland har med sitt innovativa och nytänkande sätt att sprida intresset för Gävleborgs läns rika kulturarv utmärkt sig som en nyskapare inom besöksnäringen. Genom att använda sig av digitala podcasts och livesändningar i sociala medier har företaget inte bara öppnat upp nya möjligheter att nå ut till en bredare publik, utan också visat hur traditionella berättelser och kulturarv kan göras relevanta och engagerande för en modern publik. Deras arbete är ett utmärkt exempel på hur man kan förnya turismnäringen genom att kombinera kulturarv med modern teknik.

Ett hållbart sätt att sprida kunskap

Historier från Hälsingland har möjliggjort för lyssnare från hela världen att ta del av Gävleborgs kulturtradition. Den digitala strategin bidrar till ett hållbart samhälle genom att minska behovet av fysiska resor och göra kulturarvet tillgängligt för fler, oavsett geografisk plats. Att göra kulturarvet tillgängligt på ett hållbart sätt är av stor betydelse för framtidens besöksnäring. 

Mer information om nomineringen på Tillväxtverkets hemsida här