Kategorier
Dalarna Folktro Hälsingland Historia Mord Nyheter

EXTRAINSATT BERÄTTARKVÄLL! Djävulen, troll och småfolk – väsenafton vid Styggforsen i Boda, Rättvik!

Oj vad många det är som vill komma till Styggforsen på torsdag. Så roligt! 
För att vi alla ska få en så fin upplevelse tillsammans som möjligt har vi valt att lägga in en extrasittning kl. 20 Ni som inte har hunnit boka biljett men som jättegärna vill komma får gärna välja den senare tiden (inget krav men upplevelsen kommer garanterat att bli mer nära). Om det är någon som redan har köpt biljett till 18 men kan tänkas byta tid för sittning (väsen i skymning, kan det bli bättre?) till 20 får jättegärna göra det. Skicka isåfall ett mess på 0739937451 eller via messenger om att ni gärna flyttar er sittning från kl. 18 till 20 Till sittningen kl. 20 kommer vi att dela ut en liten, liten present till alla, som tack för att ni kommer med så kort varsel/byter tid. 
Ärligt, vi hade inte räknat med att så många människor vill komma till Styggforsen på torsdag, så vi är både exalterade och tacksamma men också lite nervösa inför en sådan härlig storpublik. 
I övrigt för att alla ska höra vad vi säger kommer vi att sitta still på en plats och kör allt i ett svep i cirka tim 15-20 min. Tag gärna med fika. Före/efter berättarkvällen får ni jättegärna upptäcka området på egen hand och gå en promenad runt forsen. Vi vill också tipsa om det eminenta cafeet som finns på plats och har öppet till kl. 17 Deras fika är inte att leka med! Fantastiskt! 
 

Info om kvällen:

EXTRAINSATT SITTNING! Torsdagen den 8 augusti kl. 20 gästar Robert och Fredrik från succepoddarna Historier från Hälsingland och Historier från Dalarna en av Dalarnas mest mytomspunna platser – Styggforsen. Under en afton tar vi oss ann flera av alla de sägner från Styggforsen och Boda med omnejd men beger oss också till andra platser i landskapet. Vi får möta väsen som Djävulen, troll, småfolk och rånda men också stifta bekantskap med Dalarnas egna väsen mörksugga. Kvällen avslutas med ett par spökhistorier.

Fogdeklippan, Styggforsen.
Antal platser är begränsade.
Boka via SWISH 1235672431 Skriv namn + datum + klockslag exempel ”Robert Sara 8 aug kl20”.
Pris: 120 kr per person (barn under 5 år går alltid gratis i målsmans sällskap). Har du inte SWISH funkar också Bankgiro 5111-9261 (glöm ej namn+datum).
Det kommer finnas möjlighet att köpa eventuellt kvarvarande biljetter direkt på plats via SWISH eller kontant.
Tag gärna med en fikakorg!
Köpt biljett återköpes ej men givetvis kan du ge bort/sälja den vidare till någon.
För frågor ring 073-993 74 51 eller mejla på historierfranhalsingland@gmail.com

Varmt välkomna till Styggforsens naturreservat hälsar Historier från Hälsingland/Dalarna! 
 
 
Den första sittningen går av stapeln kl. 18 och är nu närapå fullbokad.